Laguku Di Hatimu

Name penyanyi : Siti Nurhaliza
Penulis lirik : none
Composer : none
Tanggal rilis : none
Name album : none
User Rating
Laguku Di Hatimu
0 (0%) 0 votes
Menonton video dari:

A service error occurred: Error calling GET https://www.googleapis.com/youtube/v3/search?part=id%2Csnippet&q=Laguku%20Di%20Hatimu%20Siti%20Nurhaliza&maxResults=1&key=AIzaSyBETNYbgWAtYv_WznGc2XXptfm1OajULN8: (403) Project 743594961174 has been scheduled for deletion and cannot be used for API calls. Visit https://console.developers.google.com/iam-admin/projects?pendingDeletion=true to undelete the project.

Kan ku daki gunung impian penuh cabaran
Kan ku harung lautan cita dalam kesabaran
Kan ku tawan sinaran bintang di genggaman awan
Ku satukan menjadi restu
Perjalanan rentasi perjuanganku

 

Laguku bertakhta di hatimu
Menggetar rasa
Tepukan bergema mempesona
Daku bahagia

 

Walau apa ku tempuhi
Kau tetap setia di sisi
Suka duka silih berganti
Menguji diri

 

Ada waktunya dugaan
Sehingga mencabar keimanan ini
Namun langkahku tidak terhenti

 

Laguku bertakhta di hatimu
Menggetar rasa
Tepukan bergema mempesona
Daku bahagia

 

Pimpinlah tanganku pada sinar
Yang paling terang
Semoga diriku tidak malang
Dan jua kecundang…

Baca Yang Ini...
Judul lagu Name penyanyi Penulis lirik Penyusun Tanggal rilis Lirik pertama

Bicara Manis Menghiris Kalbu

Siti Nurhaliza none none none Satu per satu...

Rindu Diantara Kita

Siti Nurhaliza none none none Di saat ku...

Milikmu Teristimewa

Siti Nurhaliza none none none Titisan embun pagi...

Sulam Sembilan

Siti Nurhaliza none none none Hendak ku sulam,...

Nazam Lebaran

Siti Nurhaliza none none none Berdendang mari berdendangBerdendang...

Mekar Hari Raya

Siti Nurhaliza none none none Rindu dan sepiku...

Cinta Tak Berganti

Siti Nurhaliza none none none CINTA TAK BERGANTIIman...

Bisikan Asmara

Siti Nurhaliza none none none Pada bisikan yang...

Demi Kasih Sayang

Siti Nurhaliza none none none Lupakan aku sajaDari...

Diari Hati Mu

Siti Nurhaliza none none none Biarkan aku Menjalin asmara Dengannya...

Bicara Manis Menghiris Kalbu

Satu per satu temanAda disekeliling muSatu per satulah juaTinggalkan diri muCumalah aku sahajaYang masih lagi bertahanMemendam rasa
Bulan madu yang indahSudah sampai kehujungnyaEngkau pun mula berubahDan beralih arahKata-kata manisTiada lagi ku dengarHidup ku pula makin tawar
Tiap bicara manisBagaikan selumbar bisaKau tanam di jiwaTak terlihat oleh pandanganMata mu
Tiap bicara manisMemujuk dan merayu kuTak usah berlaluDan merajuk bawa hati pilu
Andai sudah tiba masaDan tiada jodoh kitaBiar kita berpisah… dari merana
Tiap bicara manisBagaikan selumbar bisaKau tanam di jiwaTak terlihat oleh pandanganMata mu
Tiap bicara manisMemujuk dan merayu kuTak usah berlaluDan merajuk bawa hati pilu
Keikhlasan hati kuBukanlah untuk di balasCukuplah sekadarJadi kenangan waktu berjauhan
Tiap bicara manisBagaikan selumbar bisaKau tanam di jiwaTak terlihat oleh pandangan mata mu
Andai sudah tiba masaDan tiada jodoh kitaBiar kita berpisah…Dari merana

Rindu Diantara Kita

Di saat ku merinduHanya dirimu kasihTerbayang di hadapan matakuKita berdua menyusurPinggiran di pantaiKau genggam tanganku
Daku jua begitu(ni ye yi yang shi wo wei yi)Merindu mu oo kasih(feng feng yu yu wo dou huli)Kini aku berdiri di hadapanmu(yu ni de ai rang wo yue lai yue ai ziji)Genggam jemarimu sayang(ai ni xin li you duo tian mi)Masihkah hanya bayanganku(gan shou ni wen ru de qi xi)Di hadapan matamu(mei tian mei yue xiang ze ni)
Oh kasih cintamu(ren bai li you le ni)Penawar kerinduan di hati(wo de shi jie cong ci bu bui zai xia yu)Oh kasih hanya kau(tian yu di zi you ni)Bertakhta di jiwa(shen mai zai wo xin di)Jangan kita dipisahkan(rang wo men yong yuen hu fen li)Walau apa pun hasutan(ha xin dou kao jin zai yi qi)Pasti kita kekal selamanya(wo lian xiang yi zai tian bian de chen)
Ukiran percintaan(yuan wo yong zai ni xin li)Lambang kasih asmara(shi shi ke ke yi wei zhe ni)Bagaikan pertama dua jiwa(shou quan zhe shou man man zou zai mei ge li ming)
Impian dikau dan aku(ai ni shi shans tian de su ming)Bersatu rindu dan cinta(an dai ne he wo de gan qing)Di antara kita(shen sheng she shi xiang yi)

Milikmu Teristimewa

Titisan embun pagi hariGugur ke daun bak berlaguBagai berbisik pada hatiTahukah dikau erti rindu
Bersimpul duduk si dara taniDi pipis lada burung terbangTerasa kekok ku di siniMenepis mata yang memandang
[chorus]
Purnama mengambang dipagariBintang berkerdipanSayup kedengaranSang punggul di hutan memujaBayangan
Harapkan padi-padi humaEntah menjadi entah tidakHarap mati usah percumaHendak menjerat biar bijak
Berhembus bayu senjaPesankan kepadanyaBertenanglahSabar dan berdoaMilikmu Teristimewa

Sulam Sembilan

Hendak ku sulam, sulam sembilan
Paras, sejengkal hatinya
Langkah mu tuan, permata intan
Cahaya, tumpang cahayanya

 

Kalau tahu coraknya beranggi
Corak kasih, sujiku emaskan
Kalau mahu rasaku nak pergi
Rindu kelemasan

 

Semarak… sulaman sembilan
Pancaran memancar… sulaman sembilan
Dipuncak mahligai… sulaman sembilan
Di langit yang biru… sulaman sembilan

 

Bunga kembang, nan asalnya wangi
Kembang layu, tidak ku buang
Layu mekar, harumnya ke pagi
Buatmu seorang

 

Padaku, tegakkan tiang belayar
Padamu, kembangnya ditiup angin
Janji, ombaknya memecah pantai
Belayar menuju ke arah seribu

 

Pergiku bak guruh hilang suara
Pergimu bak air mengalir sepi
Janji, kata indah yang membara
Semarak kasih suci, bukannya mimpi

Nazam Lebaran

Berdendang mari berdendangBerdendang di seluruh alamBergema suara bergemaNazam lebaran
Bertingkah rentak bertingkahBertingkah paluan rebanaBerkisah alunan berkisahNazam lebaran
Kuduskanlah kemaafanTuluskan keampunanDi hari mulia iniSucikan diri
Di langit (berkilauan)Dan di bumi (berkelipan)Nur Ilahi menerangiSyukurlah (kepadanya)Laungkanlah (kepujian)Zikir rindu pada yang Esa
Bergemalah nazam lebaran
Berkalamlah sejarahKehidupan manusiaKembali jernih hati yang bersihDi bulan yang mulia
Dendang mari berdendangDendang lagu lebaranTingkah mari bertingkahAlun nazam lebaran
Bergemalah nazam lebaran
Bergemalah nazam lebaranKuduskanlah kemaafanTuluskanlah keampunanDi hari mulia iniSucikan diri
Di langit (berkilauan)Dan di bumi (berkelipan)Nur Ilahi menerangiSyukurlah ( kepadana)Laungkanlah ( kepujian)Zikir rindu pada yang Esa
Bergemalah nazam lebaran
Puji pada IlahiTakbir di pagi mulia (2x)RaikanLebaranDi hari kemenangan

Mekar Hari Raya

Rindu dan sepiku bermusim di rantauan
Kini syawal kembali tengah halaman
Fajarnya menghimpun saudara tercinta
Dan wajah ceria ayah dan bonda

 

C/O 1
Dalam suci lebaran
ku rindukan sinar dan harapan
Anak kecil berlari
Jangan sampai hanyut tak bertali

 

C/O 2
Miskin kaya tua muda bermaafan
Di bawah sayunya gema takbir hari raya
Senyum tawa sanak saudara
Mewanginya bunga rasa
Kusyukuri nikmat Tuhan Maha Esa

 

Sekuntum lebaran mekar di sukmaku
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
Kupetik harumnya di Hari Raya

 

(Ulang C/O 1 & C/O 2)

 

Miskin kaya tua muda bermaafan
Di bawah sayunya gema takbir hari raya
Senyum tawa sanak saudara
Mewanginya bunga rasa
Kuhulurkan tangan seikhlasnya
Pohon diampunkan dosa
Salah dan silapku pada semua

 

(Ulang C/O 1)

 

Mulianya Hari Raya
Di desa tercinta
Menggamit ku berdoa
Syukur padaNya
Sekuntum lebaran mekar di sukmaku
Kupetik harumnya di Hari Raya

Cinta Tak Berganti

CINTA TAK BERGANTI
Iman Wan/Siti Nurhaliza

Biarkanlah resah sayang
Sukar ku lalui
Buat ku berduka

*Kenangkanlah oh semalam
Walau cinta dikunci
Janji tak ku lupa

**Tak daya ku halangi
Tak ku cuba jauhi
Tetap di sini
Terus menanti

Korus
Ikrar kita mengharungi badai sakti
Mencari sinar kasih suci
Walaupun nafas ku ini pasti terhenti
Jangan pula ada sangsi lubuk hati
Percaya cinta tiada ganti
Kau yang ku cari
Kaulah kasih ke akhir hayat nanti

Ulang* & **
Korus
Ulang** & Korus

Bisikan Asmara

Pada bisikan yang pertama
Ungkapan kata yang bermakna
Membuai syahdu sukmaku
Tika meniti bersamamu

Aku rakamkan segala
Di lubuk hati bertakhta
Walau di mana ku berada
Kau tetap hidup dalam jiwa

( korus )
Bisikan asmara yang pertama
Terpahat untuk selamanya
Tercipta pengalaman yang indah
Hingga kini masih terasa

( Bisikan asmara oh…Bisikan asmara )

Cinta mengukir rasa rindu
Di bawah awan setuju
Dalam meniti hariku
Tak sabar untuk bersamamu

( ulang korus )
( ulang korus 3X )
( Bisikan asmara oh… Bisikan asmara )

Demi Kasih Sayang

Lupakan aku saja
Dari kaca fikiran
Andainya bersamaku
Engkau tidak bahagia

Aku bukannya insan
Ingin cinta percuma
Sehingga aku sanggup menantimu
Walau berabad lama

Cintaku bukan kerana harta
Cintaku tidak kerana paras rupa
Sedarilah kasih…
Cintaku harap hingga ke syurga
Bersama-samamu

Demi kasih sayang
Yang aku pertahankan
Sanggupku meniti
Malam tanpa mimpi
Aku berdoa kita dapat berdua
Hingga ke akhir hayat
Untuk selama-lamanya

Aku bukannya insan
Ingin cinta percuma
Tetapi aku sanggup menantimu
Walau berabad lama

Diari Hati Mu

Biarkan aku
Menjalin asmara
Dengannya yang ku cinta
Jangan ku dihalang
Walau pedang bukan penghalang

 

Gelora rindu
Buat ku merasa tersiksa
Jauh darinya
Andai ku punya sayap
Kau di bulan akan ku jelang

 

Kasihku dengarlah
Suara hatiku
Kata hati ini
Hanya dirimu seorang
Yang ku sayang

 

Kekasih tulis namaku
Di dalam diari hatimu
Kekasih setiap senyummu
Pengubat rindu di hatiku

 

Puisikan segala janji-janji kita
Bakar semua kepalsuan

Hello Comment 0Urut Berdasarkan

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Cari Lirik ?

Nama Artis

Judul Lagu

frase lirik

TV show, mocie, anime, korea, japanese, india dorama

Penulis lirik, komposer